Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

«Η μικρή μας πόλη» στην τελική ευθεία για την καλοκαιρινή της πρεμιέρα στη Λευκωσία.


Το διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη»,  βραβευμένο με Πούλιτζερ το 1938, επανέρχεται μετά την περιπέτεια της πανδημίας στα ανοιχτά κυπριακά θέατρα. Η φωτεινή, τρυφερή σκηνοθετική ματιά της Αλεξίας Παπαλαζάρου αναδεικνύει την ουσία του έργου, τα πολλά και διαφορετικά του επίπεδα, και με τη συμβολή μιας εξαιρετικής ομάδας ηθοποιών και συντελεστών φιλοδοξεί να μοιραστεί με το κοινό βαθιές συγκινήσεις και δυνατά συναισθήματα.

Η αριστουργηματική πένα του συγγραφέα μεταμορφώνει τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας των ηρώων μιας τυπικής επαρχιακής πόλης, στιγμές που συνήθως περνούν απαρατήρητες, καλυμμένες απ’ τη σκόνη της ρουτίνας και της Ιστορίας, στιγμές είτε μελαγχολικές είτε ρόδινες, είτε ταπεινές είτε ποτισμένες με μεγαλείο.

«Γιατί άραγε οι άνθρωποι δεν νιώθουμε το μεγαλείο της ζωής όσο είμαστε ζωντανοί; Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό;» αναρωτιέται η Έμιλι Γουέμπ, η νεαρή ηρωίδα του έργου. Για τον ίδιο λόγο που λησμονούμε όχι μόνο τα ασήμαντα, μα και τα σημαντικά. Στη δημοκρατία της μνήμης όλα είναι ίσα: η γεύση του φαγητού απ’ τα χέρια της μητέρας μας, ένα χάδι, η βαναυσότητα του πολέμου, οι χειρονομίες των εραστών, η φευγαλέα ευτυχία, οι πίκρες, τα θαύματα, γεγονότα που ορίζουν ακαριαία ένα «πριν» και ένα «μετά».

Το απλό πλην όμως πολυεπίπεδο και στιβαρό έργο του Ουάιλντερ μας υπενθυμίζει τι εστί ζωή και μας αποκαλύπτει με μαεστρία όλες της τις διαστάσεις. Αποθεώνει το καθημερινό, το τετριμμένο, όλες εκείνες τις στιγμές που δραπετεύουν σαν άμμος μέσα απ’ τα δάχτυλά μας, όλα τα σημεία συστολής και διαστολής που συνθέτουν τη ζωή – αυτό το πολύμορφο, πολύτιμο, εν πολλοίς ανεξήγητο και θαυμαστό φαινόμενο.

Ας βρεθούμε λοιπόν ξανά όλοι μαζί στις θέσεις μας και ας θυμηθούμε όλα εκείνα τα ασήμαντα, όλα τα μικρά, τα ελάχιστα, που κάνουν τη ζωή ΖΩΗ.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση-Δραματουργική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Στίχοι τραγουδιών: Πάμπος Κουζάλης
Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Παίζουν:
Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Νεκτάριος Θεοδώρου,
Ηλιάνα Κάκκουρα, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Γιάννης Μίνως, Μαρία Φιλίππου

Παραστάσεις
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία
Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, 21:00
και σε περιοδεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

H προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση «Η μικρή μας πόλη», γίνεται αποκλειστικά από το κεντρικό ταμείο του ΘΟΚ, οδός Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε στο θέατρο το βράδυ των παραστάσεων, αλλά και για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός στην είσοδό του, είναι να έχετε προαγοράσει το εισιτήριό σας, καθώς δεν θα πραγματοποιείται πώληση εισιτηρίων από το ταμείο του Αμφιθεάτρου Μακαρίου Γ΄.

Κεντρικό ταμείο ΘΟΚ, Γρηγόρη Αυξεντίου 9, τηλ.: 77 77 27 17
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σαββάτο, 10:00-13:30 και 16:00-18:00.

* Το Κεντρικό ταμείο ΘΟΚ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα λειτουργήσει εκτάκτως την Κυριακή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (δημόσια αργία) τις ώρες 10:00-13:30 και 16:00-18:00.

Το ταμείο θα δέχεται τηλεφωνικές προκρατήσεις, οι οποίες θα ισχύουν μέχρι και μία μέρα πριν από τις παραστάσεις (το αργότερο μέχρι τις 18:00). Σε διαφορετική περίπτωση, η κράτηση θα ακυρώνεται.

Το βράδυ των παραστάσεων το κεντρικό ταμείο του ΘΟΚ θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 20:00.

Το ταμείο του Αμφιθεάτρου Μακαρίου Γ΄ δεν θα λειτουργεί για πώληση εισιτηρίων.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, παρακαλείται το κοινό να κάνει έγκαιρα την αγορά των εισιτηρίων του.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ                                                     
12€ και 6€*
* Μειωμένο εισιτήριο ισχύει για ανέργους, συνταξιούχους, πολύτεκνους με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας.
Η κάρτα συνδρομητών θα ισχύει κανονικά.

ΟΔΗΓΙΕΣ | ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΑΤΕΣ
Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται στο θέατρο το αργότερο 45 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. Συστήνεται στους θεατές να έχουν μαζί τους μάσκα, νερό και προσωπικό μαξιλαράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.