Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

9 Ιουνίου εκδήλωση διαμαρτυρίας στο παλαιό νοσοκομείο Λάρνακας.


ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΟΚΥΠΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Με δυσαρέσκεια ο Δήμος Λάρνακας παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 15/09/2020 που ξεκάθαρα έδινε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για μεταφορά των υπηρεσιών του από το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, και ενώ υπήρχαν και τα σχετικά κονδύλια, δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια.

 

Η ενέργεια αυτή επηρεάζει και καθυστερεί τις διαδικασίες μεταστέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, κάτι για το οποίο ο Δήμος, είναι έτοιμος να προχωρήσει, από τον Μάρτιο του 2023, σε προκήρυξη προσφορών για την εκτέλεση του έργου αυτού. Σημειώνεται ότι η ετοιμασία Μελέτης για αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών, την αποκατάσταση ή/και την κατεδάφιση υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες ή/και συμπλήρωση αυτών με νέες ώστε στο σύνολο τους να μπορεί να στεγάσει τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, έχει ολοκληρωθεί.

 

Το έργο αυτό εκτός από πάγιο αίτημα του Δήμου, είναι και επιθυμία των δημοτών της Λάρνακας αφού κρίνεται ως ζωτικής σημασίας ενέργεια που θα διευκολύνει περαιτέρω την πρόσβαση τους στις Υπηρεσίες του Δήμου.

 

Η καθυστέρηση αυτή πέραν των άλλων συνεπειών, έχει ήδη επιφέρει αύξηση στο κόστος εκτέλεσης του έργου, κάτι που με την αδράνεια και την πάροδο του χρόνου, επιφέρει καθημερινά περαιτέρω αυξήσεις. 

 

Σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβούλιο Λάρνακας στις 22/05/2023, αφού μελέτησε την σχετική γραπτή ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ που αφορά τη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν για την μετακίνηση των υπηρεσιών στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, αποφάσισε όπως, ως πρώτο βήμα έκφρασης αυτής της δυσαρέσκειας, στις 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 5.00 μ.μ. πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου, καλώντας την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, τους δημότες που επιθυμούν να παρευρεθούν καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Επιπλέον, όπως συνεχίσει να παρακολουθείται στενά η πορεία της μετακίνησης, και σε περίπτωση που υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις σε οποιοδήποτε από τα στάδια που αναφέρονται από τον ΟΚΥπΥ, οι αντιδράσεις του Δήμου και των δημοτών της Λάρνακας θα κλιμακώνουν.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, έχει επιδείξει σοβαρότητα και σεβασμό στις διαδικασίες του ΟΚΥπΥ αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει απαθής εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών του και για αυτό κάνει μία ύστατη έκκληση όπως τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματά από τον ΟΚΥπΥ υλοποιηθούν.

 

Τέλος, ο Δήμος Λάρνακας σε γραπτή επιστολή του, ημερομηνίας 24 Μαΐου 2023, ενημέρωσε τον ΟΚΥπΥ και τον κάλεσε όπως ορίσει άμεσα συνάντηση για συζήτηση του θέματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.