Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

"Η Μαγεία της Κιθάρας"... στην Καστελλιώτισσα. Ο Μάρκος Τριανταφυλλίδης θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του σε ρυθμούς Αργεντίνικου Τάνγκο!



Ο
Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα παρουσιάζει τη “Μαγεία της Κιθάρας” με τον Μάρκο Τριανταφυλλίδη σε μια μοναδική συναυλία την Τέταρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00 στην Καστελλιώτισσα, Λευκωσία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99430654
Ταξιδέψτε με την μαγεία της κιθάρας, με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη Μάρκο Τριανταφυλλίδη, που θα μας αποδείξει ότι το tango συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός τρόπος έκφρασης και η ταυτότητα της Αργεντινής.
Οι ρίζες του ανάγονται στη δυτική Αφρική και την Ισπανία. Το τάνγκο διέσχισε τον ωκεανό, πήρε την πρώτη του µορφή στις υποβαθµισµένες συνοικίες του Ρίο ντε λα Πλάτα και κατάφερε, µε έναν µοναδικό δυναµισµό, όχι µόνο να επιβιώσει αλλά και να εμπλουτιστεί στον 20ό και – απρόβλεπτα - στον 21ο αιώνα, εκφράζοντας ένα είδος τελετουργικού ερωτικού κώδικα, που ανανεώνεται µέσα από νέους εκτελεστές και δηµιουργούς.
Απολαύστε μια διαφορετική προσέγγιση της Ισπανικής και λάτιν μουσικής, μέσα από μία σύγχρονη αισθητική.
Ένα δυναμικό ρεπερτόριο που δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο!
Το κάθε κομμάτι έχει μια απίστευτη ενέργεια και πάθος.
Ο Μάρκος Τριανταφυλλίδης είναι κλασικός κιθαρίστας με εξειδίκευση στη μουσική της Αργεντίνικης μουσικής και ειδικά της Μιλόνγκα και του Τάνγκο. Άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία επτά ετών στο Σύγχρονο Ωδείο Κύπρου με καθηγητή τον Αντώνη Κοΐζα και απόκτησε το Δίπλωμα Κιθάρας με Άριστα.
Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στην Ολλανδία, World Music department at Codarts, Rotterdam's Conservatory. Στην Ολλανδία είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει διαφορετικά μουσικά στυλ και να αναπτύξει μια πιο ώριμη προσέγγιση στην ερμηνεία, όπως βραζιλιάνικες, ισπανικές και ακουστικές τεχνικές κιθάρων fingerstyle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.