Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Εγκαινιάστηκε το Ε.Κ. Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Λάρνακας.


Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στις 6.00 μ.μ. τα εγκαίνια του Ερευνητικού Κέντρου Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών – Δήμου Λάρνακας από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ.  Πρόδρομο Προδρόμου.








Το Ερευνητικό Κέντρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών - Δήμου Λάρνακας, συστεγάζεται στον πρώτο όροφο της Πρώην Οθωμανικής Τράπεζας μαζί το Ίδρυμα «Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας» και σύντομα θα μεταφερθεί και το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Λάρνακας, με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση, στον ίδιο χώρο, ενός ολοκληρωμένου Ερευνητικού Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού.

Η ενέργεια  αυτή αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος και την επίτευξη ενός στόχου του Δήμου Λάρνακας, όσο  και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) για την καλύτερη, ευκολότερη, αλλά και πιο πρακτική εξυπηρέτηση τόσο των Δημοτών της Λάρνακας, όσον και όλων των πολιτών της Κύπρου. Αυτό εξάλλου, επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, πριν μερικούς μήνες μεταξύ του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και του Δήμου Λάρνακας,  σηματοδοτώντας έτσι ένα κορυφαίο βήμα προς την περαιτέρω υλοποίηση του οράματος αυτού.

Το Αρχείο Εφημερίδων είναι πλέον προσβάσιμο και από το 2016 εντελώς δωρεάν μετά από Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στα Ερευνητικά Κέντρα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Από χτες οι Δημότες της Λάρνακας θα μπορούν πλέον να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή στην πόλη τους.
Το Αρχείο Εφημερίδων του ΓΤΠ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αρχεία ελληνόφωνων, αγγλόφωνων και τουρκόφωνων εφημερίδων, που εκδίδονται στην Κύπρο από το 1878.
Η έρευνα και η καινοτομία, αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάπτυξης και ευημερίας σε επίπεδο περιφέρειας και κράτους. Αποτελεί αναπόσπαστο και καίριο στοιχείο της αναπτυξιακής στρατηγικής όλων των κρατών. Καθολική είναι η αναγνώριση, ότι οι επενδύσεις στην έρευνα και στην τεχνολογική ανάπτυξη, η τόνωση της καινοτομίας και η μεταφορά γνώσης, αποτελούν βασικές παραμέτρους για αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία του σήμερα.



Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάπτυξης για τον Δήμο Λάρνακας και η προσφορά του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών συμβάλλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση, με την τοποθέτηση του Ερευνητικού αυτού Σημείου.





Ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας εκφράζουν δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες προς την Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κ. Σόφη Μιχαηλίδου για τη συμβολή της στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.