Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ.


Στο πλαίσιο των προσπαθειών για δημιουργία και ανακατασκευή υφιστάμενων χώρων πρασίνου και πάρκων στην πόλη, ο Δήμος Λάρνακας έχει προβεί στην αναβάθμιση και στον εξωραϊσμό τριών δημοτικών πάρκων και στη δημιουργία ενός νέου.


Τα πάρκα που αναβαθμίστηκαν βρίσκονται στις οδούς Θέμιδος στην περιοχή Λιμανιού, Τουζ Χάνε στην Τ/Κ Συνοικία Σκάλας και Κρίνων στην περιοχή Βεργίνας, ενώ το νέο πάρκο που δημιουργήθηκε, βρίσκεται στην οδό Σειρήνων και Παύλου Μελά στην περιοχή πλησίον Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Η ανακατασκευή και η δημιουργία των πάρκων, αφορά στην τοποθέτηση χυτού δαπέδου ασφάλειας, τοποθέτηση φωτισμού και αναβάθμιση των παιδότοπων σε κάθε ένα από αυτά.

Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζοντας την πολιτική του για δημιουργία πάρκων και νέων χώρων πρασίνου οι οποίοι έχουν ήδη εξευρεθεί και στους οποίους θα γίνουν εργασίες, βρίσκεται στην παρούσα φάση στο στάδιο ωρίμανσης των διαδικασιών για ανακατασκευή άλλων 5 πάρκων και τη δημιουργία άλλων 3, τα οποία υπολογίζεται να αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους.

 


Τα εν λόγω πάρκα βρίσκονται στις οδούς Κίτσου Τζαβέλα, Γκαίτε, Καλύμνου, Καλαμάτας και Σοπέν. Ενώ τα νέα πάρκα θα δημιουργηθούν στις οδούς Τάσου Κωνσταντίνου, Τρικάλων και Γόρδιου Δεσμού.

Οι ανακατασκευές και η δημιουργία νέων πάρκων περιλαμβάνουν χυτά δάπεδα ασφάλειας, τοποθέτηση φωτισμού και εμπλουτισμού παιγνιδιών.

Σημειώνεται ότι κατά τα τελευταία 4 χρόνια ο Δήμος Λάρνακας έχει προβεί στην αναβάθμιση 60 πάρκων και στη δημιουργία άλλων 25.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης, σε ευχάριστες διαδρομές αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.