Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Έναρξη δοκιμών στο Θ.Ο.Κ. για το έργο "Ο Θάνατος του Εμποράκου" του Άρθουρ Μίλλερ.




Παρά τη δύσκολη συγκυρία, και με απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ξεκίνησαν δυναμικά και με αισιοδοξία οι πρόβες για το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ Ο Θάνατος του  Εμποράκου (1949, Βραβείο Πούλιτζερ), το οποίο θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ τον Ιανουάριο του 2021.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, μια τραγωδία του απλού ανθρώπου, ένα έργο για την πτώση και τη διάψευση των ιδανικών, που διαπραγματεύεται την αποτυχία των προτύπων της ευτυχίας, με επίκεντρο τη συγκρουσιακή σχέση πατέρα-γιου. 

Ο σκηνοθέτης Νεοκλής Νεοκλέους, οι ηθοποιοί και οι άλλοι συντελεστές της παράστασης πραγματοποίησαν την πρώτη ανάγνωση, μέσα σε ένα δημιουργικό κλίμα που ενισχύει τις προσδοκίες για ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αντάξιο της ποιότητας και της βαρύτητας του σπουδαίου αυτού έργου. Τον Ουίλλυ Λόμαν, κεντρικό ήρωα και τραγικό πρόσωπο του έργου, ερμηνεύει ο Γιώργος Μουαΐμης, ο οποίος επιστρέφει στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας. Μαζί του έμπειροι και νεότεροι ηθοποιοί συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο ερμηνευτών που καλείται να μεταφέρει στη σκηνή το σύμπαν του Άρθουρ Μίλλερ, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς που γνώρισε ο προηγούμενος αιώνας (Ήταν όλοι τους παιδιά μου, Η δοκιμασία, Ψηλά από τη γέφυρα).


Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Νίκος Οικονομόπουλος-Δημήτρης Μπεραχάς

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους

Επεξεργασία κειμένου: Νεοκλής Νεοκλέους-Γεωργία Μεσιήτη

Σκηνικά: Σάββας Μυλωνάς

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Καλογήρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Μεσιήτη


Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Δέσποινα Βιολάρη, Νίκη Δραγούμη, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Λουκαϊδης, Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Μουαΐμης,

Νεοκλής Νεοκλέους, Φώτης Φωτίου, Βασίλης Χαραλάμπους

Παραστάσεις

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Από 22 Ιανουαρίου 2021


Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.