Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η θανάτωση προστατευόμενων ειδών, δεν περιποιεί τιμή για κανένα.


Ανακοίνωση

Δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες μιας επαναλαμβανόμενης παράνομης ενέργειας από κάποιους που ονομάζουν τους εαυτούς τους κυνηγούς. Αυτή τη φορά μελισσοφάγοι και άλλα προστατευόμενα είδη πυροβολήθηκαν στην λίμνη Σορός από άτομα που θεωρούν πως, όταν πυροβολούν ό,τι πετά, γίνονται αυτόματα κυνηγοί. Αυτή η ενέργεια δεν περιποιεί τιμή για κανένα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, εδώ και χρόνια οι κάτοικοι προβαίνουν σε καταγγελίες πως άτομα κυνηγούν παράνομα, όπως επίσης στις περιοχές Σοφτάδες και αναπαυτηρίων ΠΕΟ, όπου χωρίς ίχνος σεβασμού εισβάλουν σε περιουσίες και κυνηγούν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από κατοικίες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε δήλωση του για το θέμα της θανάτωσης μελισσοφάγων, ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Χαραλάμπους τόνισε πως «τέτοιες εικόνες θανάτωσης προστατευόμενων πουλιών μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Οι μελισσοφάγοι είναι πανέμορφα πουλιά που κοσμούν την φύση της Κύπρου. Καθημερινά έχουμε καταγγελίες για κυνηγούς που κυνηγούν υπερβολικά κοντά σε σπίτια, ενώ, μόλις την περασμένη εβδομάδα, είχαμε καταγγελία πως σφαιρίδια έπεσαν σε 3χρονο κοριτσάκι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους στην περιοχή Σοφτάδες. Η υποστελέχωση του Ταμείου Θύρας δυστυχώς ενθαρρύνει κάποιους ασυνείδητους κυνηγούς να παρανομούν».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για εντοπισμό των παρανομούντων και παραδειγματικής τους καταδίκης.

 

Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.