Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Σταθμού Συμβουλευτικής Ανηλίκων «ΑποφασίΖΩ – 18 κάτω».


Ο Σταθμός Συμβουλευτικής «ΑποφασίΖΩ – 18 κάτω» λειτουργεί στα πλαίσια θεραπευτικού πρόγραμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ή/και το αλκοόλ. Αφορά ανηλίκους χρήστες είτε περιστασιακούς είτε συστηματικούς, άτομα δηλαδή από 18 ετών και κάτω και τις οικογένειές τους. Στεγάζεται στη Λάρνακα στην οδό Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 90, γωνία Υψιπύλης Λάρνακα 1, Μέγαρο Κοντοπύργος, Διαμέρισμα 102, 1ος Όροφος, Λάρνακα. Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή μέχρι τις 8.00 μ.μ.
Επιχορηγείται και αδειοδοτείται από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και στηρίζεται από το Δήμο Λάρνακας.
Παρέχει υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης, ομάδες εμψύχωσης και αυτογνωσίας. Προσφέρει επαγγελματικό προσανατολισμό, εμπλουτίζει ενδιαφέροντα και ψυχαγωγικές ασχολίες. Παρέχεται νομική συμβουλευτική για αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αντιμετωπίζονται μαθησιακές και σχολικές δυσκολίες, ενώ δίνεται στήριξη και καθοδήγηση στους γονείς. Παρέχεται διακρανιακή ελεγχόμενη μαγνητική επαγωγική και δεκτική μουσικοθεραπεία.
Η ομάδα που απαρτίζει το Κέντρο αποτελείται από ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, νομικό σύμβουλο, εκπαιδευτές και σύμβουλους επαγγελματικής κατάρτισης, κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα στη  διακρανιακή ελεγχόμενη μαγνητική επαγωγική και δεκτική μουσικοθεραπεία.
Για την πόλη μας, ο Σταθμός αυτός αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά σημαντική ενέργεια κοινωνικής αλληλεγγύης και έτσι ο Δήμος Λάρνακας ανέλαβε την καταβολή του ενοικίου του χώρου αυτού κατά το ήμισυ.

Ήδη υλοποιείτε το πρόγραμμα  «Αντεξάρτηση Λάρνακας» το οποίο προσφέρεται δωρεάν και αποτελείται από τρία επίπεδα:

·         Συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση στον κάθε Δήμο, της «Περιοδεύουσας Συμβουλευτικής» για παροχή αξιολόγησης και ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά και στις οικογένειες τους με μαθησιακά προβλήματα, συναισθηματικά και συμπεριφοράς.
·         Το «Λεκτόριο Γονέων» το οποίο αποτελείται από βιωματικά εργαστήρια για γονείς και
·         Το «Λεκτόριο Κοινότητας» το οποίο αποτελεί δράσεις προληπτικής αξίας και διεξαγωγή καινοτόμων ιδεών.

Παράλληλα με τις δράσεις αυτές, ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου ετοιμάζει και μια τρίτη βασική ενέργεια, τη δημιουργία «Πολυχώρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων» που θα στεγαστεί στην πρώην κατοικία του Αστυνομικού Διευθυντή, με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωση των νέων και ευπαθών ομάδων της επαρχίας, την καλλιέργεια σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων,  τη διδασκαλία των αξιών της ομαδικότητας, της κατανόησης και της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης



Στόχος είναι η μεγιστοποίηση των ευκαιριών για τους ανθρώπους ούτος ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία της απαιτήσεις της ενήλικης ζωής. Μέσω της προώθησης τέτοιων στοχευμένων προγραμμάτων, όπως το συγκεκριμένο, μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά και τη νεολαία μας πιο κοντά σε υγιείς στάσεις ζωής, να ενδυναμώσουμε τις δεξιότητες τους, να δημιουργήσουμε ελεύθερες και ισορροπημένες προσωπικότητες και να τους παρέχουμε εφόδια για την υιοθέτηση μιας ποιοτικής και παραγωγικής ζωής. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.