Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

"Πράγματα δικά μου, αληθινά"... από τη νέα σκηνή του Θ.Ο.Κ.



Πώς γίνεται να κλαίει έτσι μια γυναίκα;
Μια μητέρα. Η δική μου μητέρα. Ούτε καταλάβαινα ούτε είχα το θάρρος να τη ρωτήσω. Τώρα που είμαι κι εγώ γυναίκα, παντρεμένη με παιδιά, δεν χρειάζεται να ρωτήσω: ξέρω πολύ καλά γιατί κοπανάει μια γυναίκα το κεφάλι της πάνω στον κορμό του δέντρου.

Με θέμα τους οικογενειακούς δεσμούς και την αντοχή τους στο χρόνο, το έργο Πράγματα δικά μου, αληθινά φωτίζει τρυφερές στιγμές, συγκρούσεις,προσωπικές ανησυχίες και αδυναμίες, προσπάθειες επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών, και θέτει τα πρόσωπα μπροστά στις προκλήσεις των αλλαγών της ζωής. Η Μαρία Κυριάκου και οι συνεργάτες της προσεγγίζουν με τρυφερότητα και αλήθειαμια ιστορία γνώριμη, συγκινητική, που μιλά για όσα έχουν σημασία, τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής μας.


Λίγα λόγια για το έργο
Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Στον κήπο της οικογένειας Πράις. Ο Μπομπ και η Φραν είναι δύο πολύ δοτικοί γονείς, των οποίων η ζωή είναι επικεντρωμένη στα τέσσερα παιδιά τους: την Πιπ, τη Ρόζι, τον Μαρκ και τον Μπεν. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τεσσάρων διαφορετικών ηλικιών, εκτυλίσσονται στη διάρκεια ενός χρόνου, με κάθε εποχή να περιλαμβάνει μια προσωπική αφήγηση ενός παιδιού, μια στιγμή κρίσης, ένα μεταβατικό στάδιοστο οποίο θα κληθεί όλη η οικογένεια να πάρεισημαντικές αποφάσεις. Είναι έτοιμοι οι δύο γονείς να αποδεχτούν τις επιλογές των παιδιών τους; Είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους, τις επιθυμίες των παιδιών; Είναι έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση;
ΆντριουΜπόβελ
Κι όμως πέρασα τη ζωή μου λαχταρώντας αυτό από το οποίο είχα φύγει, και στ’ αλήθεια με το να παντρευτώ και να κάνω παιδιά αυτό που κατάφερα ήταν να δημιουργήσω μια οικογένεια όμοια με αυτήν από την οποία δραπέτευσα… γεμάτη αγάπη, αποπνικτική, συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά ίσως και λίγο κλειστοφοβική, κι έτσι τώρα έχω παρακολουθήσει τα παιδιά μου να φεύγουν μακριά για να γίνουν οι άνθρωποι που εκείνα χρειάζονται να είναι. Έτσι είναι τα πράγματα. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Κι έτσι κάποτε νιώθω σαν τον Μπομπ, που ξέμεινε στον κήπο να αναρωτιέται πού πήγαν όλοι. Και κάποτε νιώθω σαν τη Φραν και σκέφτομαι: Καλά, και μετά τι; Οικογένεια; Είναι τρελό.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: ΒάιοςΛιαπής
Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Μουσική-Ηχητικός σχεδιασμός: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: ΆντριαΖένιου

Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργης Βασιλόπουλος,
Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους

Παραστάσεις
Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ,Νέα Σκηνή
από 17 Ιανουαρίου 2020
κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20.30 και Κυριακή, 18.00

Λάρνακα
Δημοτικό Θέατρο
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 20.30

Πάφος
Μαρκίδειο Θέατρο
Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 20.30

Ελ. Αμμόχωστος
Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, 20.30

Λεμεσός
Θέατρο Ριάλτο
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, 20.30

Παράλληλες δράσεις
Στις 26 Ιανουαρίου 2020, μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις
●Αγγλικά/Τουρκικά Λευκωσία: 7 Φεβρουαρίου 2020
Λεμεσός: 21 Μαρτίου 2020
●Ελληνικά Λευκωσία: 16 Φεβρουαρίου 2020 και 28 Φεβρουαρίου 2020

Πληροφορίες / Εισιτήρια
Λευκωσία: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy
Λεμεσός: Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ. 77 7777 45, www.rialto.com.cy
Λάρνακα: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου,το βράδυ της παράστασης
Πάφος: Ταμείο Μαρκίδειου Θεάτρου, το βράδυ της παράστασης
Ελ. Αμμόχωστος: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας, το βράδυ της παράστασης

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.