Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

High Way… Over!!!

ΓΡΑΦΕΙ ο Δημήτριος Γκόγκας

Ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας – Λευκωσίας, γνωστός στις οδικές σημάνσεις και ως Α2 ολοκληρώθηκε το 1991. Ύστερα από 21 χιλιόμετρα ενώνεται με τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο (Α1) Λεμεσού – Λευκωσίας. Ουσιαστικά η απόσταση που θα πρέπει να διανύσει κανείς για να φτάσει από την Λάρνακα στην Λευκωσία είναι περίπου 44 χιλιόμετρα ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος του… ταξιδιού είναι 39 λεπτά.
Ο δρόμος κρίνεται ανάλογα με τις διεθνείς προδιαγραφές και σίγουρα ανάλογα με τις εξυπηρετούμενες ανάγκες του κάθε οδηγού.
Όμως ποιες είναι οι ανάγκες ενός οδηγού, μιας οικογένειας που κινείται στον εθνικό αυτό δρόμο ή στον δρόμο που ενώνει την Λάρνακα με τη Λεμεσό,  τη Πάφο και την Αμμόχωστο;
Ανάγκες ξεκούρασης και αναψυχής; Ανάγκες ικανοποίησης φυσικών αναγκών; (πχ τουαλετών), ανάγκες εξυπηρέτησης σε περίπτωση κινδύνων (τροχαίου ατυχήματος, βλάβη αυτοκινήτου), αντιμετώπιση άλλων κινδύνων κτλ;
 Η απάντηση ότι όλες οι παραπάνω ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν σε ένα μικρό τόπο όπως είμαστε εμείς, κάνοντας μία μικρή παράκαμψη όπου προσφέρονται υπηρεσίες, δεν πείθει.
Με τη χρήση του κινητού ή του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μπορούμε να επικοινωνήσουμε ανά πάσα στιγμή με όποιον θέλουμε και με όποια υπηρεσία (!), ως απάντηση, δεν πείθει επίσης.
Υπερβολές; Ίσως!!!
Το εθνικό δίκτυο πρέπει να σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο που  εκτός από την ασφάλεια που οφείλει  να παρέχει, οφείλει να πληροί, (μετά και τις εισηγήσεις των… ειδικών ) σε τακτές αποστάσεις, τα παρακάτω:
Μικρά πάρκιν με τουαλέτες, νιπτήρες και παγκάκια για τη ξεκούραση των οδηγών και των οικογενειών τους.
Τηλεφωνικές συσκευές για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και ατυχημάτων.
Και άλλα… και άλλα… και άλλα…

Και εάν όλα τα παραπάνω θεωρούνται πολυτέλεια για τα κυπριακά δεδομένα που  όλα είναι τόσο κοντά μα και τόσο μακριά, που ο τουρισμός «χτυπάει κόκκινο»,  ε! τότε μάς αξίζει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.