Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Οι όμορφοι κάδοι απορριμμάτων της Λάρνακας.


 

Γράφει η Στρατούλα Τραμουντάνη

Προειδοποίηση του συντάκτη: το κείμενο είναι ακατάλληλο για νοήμονες πολίτες κάτω των δεκαοκτώ ετών καθώς και γι' αυτούς που δεν διαθέτουν ίχνος χιούμορ.

Οι όμορφοι κάδοι απορριμμάτων της Λάρνακας έχουν χρώμα πράσινο, δικαιολογώντας πλήρως τον χαρακτηρισμό της ως «πράσινης» πόλης. Μάλιστα ο κάθε κάδος βρίσκεται τοποθετημένος σε τέτοιο σημείο που από μόνος του αποτελεί και ένα πράσινο σημείο για την πόλη.
Οι όμορφοι κάδοι απορριμμάτων της πόλης ξεχωρίζουν από το ακανόνιστο σχήμα τους. Σε άλλους λείπουν τα ροδάκια, σε άλλους έχουν σπάσει τα καπάκια, άλλοι δεν έχουν χερούλια. Γενικώς  ο κάθε κάδος έχει επιλέξει έναν δικό του τρόπο παρουσίασης. Όλοι όμως ανήκουν στην κατηγορία των κάδων με ειδικές ανάγκες διότι είναι… ακρωτηριασμένοι. Μάλιστα οι κάδοι χωρίς καπάκια λειτουργούν και ως υπαίθριοι ψεκαστήρες οσμών και αρωμάτων.
·    
Οι όμορφοι κάδοι απορριμμάτων της πόλης αυτοκαθαρίζονται όταν βρέχει.  Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός της έλλειψης καπακιών. Όταν βρέχει μαζεύεται το νερό της βροχής εντός τους και καθώς κουνιούνται την ώρα που τους ανεβάζουν στο απορριμματοφόρο, ξεπλένονται. Εμ σαμπού, εμ κοντίσιονερ. Και ξέρεται; εδώ στη μεγαλόνησο βρέχει πάρα πολύ, μα πάρα πολύ. Τα βράδια δε μετακινούνται, μεταναστεύουν. Αόρατα χέρια μετακινούν τους κάπως καλούς κάδους μπροστά στις πολυκατοικίες τους και τους κατεστραμμένους κάδους στην πολυκατοικία ή το σπίτι το … γείτονα. Έτσι συμβάλλουν όλοι στην πολυπόθητη αλληλογγνωριμία καθώς όταν αποκαλύπτεται αυτά, τα γαλλικά δίνουν και παίρνουν. Και όλοι γνωρίζουν ανά τον κόσμο διότι, ως γνωστόν, είμαστε και στο κέντρο του, ότι εμείς οι Κύπριοι είμεθα και φιλομαθείς λαός.
Οι όμορφοι μας κάδοι έχουν ονοματεπώνυμο, συνώνυμο με την πολυκατοικία. Για όσους αγνοούν αυτή την πραγματικότητα, πρέπει να μάθουν ότι κάθε πολυκατοικία που σέβεται τον εαυτό της ονομάζεται κατά τα κέφια του εργολάβου. Έτσι έχουμε το ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ court, το CARISA 9, 10 κτλ, ανάλογα πόσες πολυκατοικίες έχουν χτιστεί από τον ίδιο εργολάβο, έχουμε το ΑΝΤΡΙΑΝΑ COURT  και πάει λέγοντας. Έτσι κάθε κάδος που έχει τοποθετηθεί μπροστά από αυτά τα court  ονομάζεται ανάλογα.
Όταν φυσά και φυσά αρκετά, οι κάδοι καθώς βρίσκονται στις άκρες των δρόμων, βρίσκονται ξαφνικά με χορευτικές κινήσεις στη μέση των δρόμων. Έτσι γίνονται και ρυθμιστές της κυκλοφορίας. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν υπάρχουν ειδικές εσοχές στα πεζοδρόμια και οι κάδοι να μπλοκάρονται εκεί ή γιατί κάθε πολυκατοικία ή σπίτι δεν έχει ειδικό στέγαστρο για τους κάδους απορριμμάτων, ώστε να μην ενοχλείται ούτε η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά και να προστατεύονται από την αφόρητη καλοκαιρινή ζέστη και τις τακτικές μπόρες.



Τέλος, οι όμορφοι κάδοι απορριμμάτων της πόλης, δεν καταστρέφονται από εμένα!!! Καταστρέφονται όμως… και από τους ίδιους τους οδοκαθαριστές των απορριμματοφόρων που τους πετούν, παίζοντας μπόουλινγκ για να κάνουν strike!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.