Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ένα από τα αριστουργήματα του παγκοσμίου θεάτρου, αναβιώνει στο ΣΚΑΛΑ. «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή», του Μάικλ Γκάτσο.

Η ιστορία του νεαρού Τζώνυ, που άθελά του -και εξαιτίας ενός παλιού τραύματος από τον πόλεμο- βρίσκεται εξαρτημένος από τη μορφίνη, είναι στο επίκεντρο του έργου. Ο Τζώνυ υποφέρει από αυτήν την εξάρτηση, πολύ δε περισσότερο επειδή κρατάει μόνο για τον εαυτό του και τον αδελφό του το μυστικό που τον ταλαιπωρεί, ενώ αφήνει στο σκοτάδι την έγκυο σύζυγό του αλλά και τον πατέρα του. Όταν ο τελευταίος θα επισκεφτεί τα παιδιά του μετά από μακρόχρονη απουσία, μια αλληλουχία γεγονότων, συγκρούσεων, εξομολογήσεων και αποκαλύψεων θα οδηγήσει στη λύση και την οριστική λύτρωση. 
Με κοφτερή γλώσσα, ταχύτατη δράση και πολύ σύγχρονους ήρωες, θίγει το πρόβλημα της εξάρτησης των νέων από τα ναρκωτικά, προτείνοντας την ίδια στιγμή και τη λύση του. Μια λύση που μπορεί να προέλθει μόνο με την ειλικρίνεια, τη θέληση και την συμπαράσταση των οικείων ανθρώπων. Όμως δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα του εθισμού. Παρουσιάζει με τρυφερότητα, κατανόηση και πίστη στην ανθρώπινη επικοινωνία τις οικογενειακές σχέσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα σε αυτές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι ανυπέρβλητο όταν υπάρχει η επιθυμία για συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των μελών της. Χωρίς να εξιδανικεύει ή να ωραιοποιεί τον σκληρό κόσμο μέσα στον οποίο οι νέοι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να επιβιώσουν,αφήνει ανοιχτό ένα δρόμο προς την ισορροπία και την ευτυχία. Ο κεντρικός ήρωας καταφέρνει και βγαίνει νικητής από όλη αυτή την περιπέτεια και λειτουργεί ως πρότυπο για όλους τους νέους που εγκλωβίζονται στους ψεύτικους παραδείσους.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση : Κώστας Ασημακόπουλος
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά/Κοστούμια : Γιώργος Αχιλλέως
Μουσική Επιμέλεια : Βαλεντίνος Βαλιαντή
Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov
Ερμηνεύουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρεα Δημητρίου, Αλέξανδρος Αχτάρ,
Δημήτρης Χατζηπαύλου, Ανδρέας Μελέκης, Μαρία Μεσαρίτη,
Χρίστος Χρυσάνθου.



Παραστάσεις:
Πρώτη παράσταση: Τετάρτη 13 Μαρτίου – Ώρα 8.00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας
Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου – ώρα 8.30μ.μ.
στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Τακτικές παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο – 8.30μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30μ.μ. (Μέχρι 14 Απριλίου)
Θα δοθούν επίσης δύο παραστάσεις στη Λευκωσία των οποίων οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Πληροφορίες: 24652800/1 και 99490102


Χορηγός Επικοινωνίας: apopsi-la

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017 @ Stratoula Tramountani- Gkogka
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με τον ισχύοντα νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία 2011/77/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 και η οδηγία 2012/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 στο ελληνικό δίκαιο: Απαγορεύεται δίχως άδειά της δημιουργού και κατόχου αυτού του ιστότοπου η όποιαδήποτε χρήση υλικού ολοκλήρου ή μέρος γραπτού λόγου ή εικόνας, δίχως γραπτή άδεια της δημιουργού αυτού του ιστότοπου.